top of page

+31(6)51067085, roeland@breaktrue.nl
+31(6)24666167, marjolijn@breaktrue.nl

Top of page anchor
  • LinkedIn Social Icon

realisatie van doorbraakprogramma's | hands on interim management

doorbraakprogramma's |  regie bij verandering

Anchor 1

waarom

oud nieuws.

Nieuwe technologie.  
Assertieve klanten. 

Verrassende concurrentie
Nieuwe generaties. 

Partnerships alom. 

Kansen = onzekerheid. 

Disruptie als cliché.

dagelijkse realiteit.

 

Jezelf steeds opnieuw uitvinden, terwijl de winkel gewoon open blijft. Vertrekpunt: een 'strategisch' plan, gebaseerd op inzichten uit markt, klant- en medewerkers onderzoek.

onze overtuiging.


Medewerkers de kans bieden met hun eigen, 
oorspronkelijk verhaal een nieuwe werkwijze 
te ontwikkelen, leidt tot verrassende resultaten. 

Anchor 2

wat

ons doel.

Nieuw perspectief, door onbenut potentieel in het bedrijf aan te spreken met een combinatie van inhoud, creativiteit en realisatiekracht. 

onze dienstverlening.

Intensieve doorbraak programma's realiseren aan de hand van een  passend verhaal. Zonodig optreden als hands on interim manager.

Anchor 3

Met een kortcyclische, gestructureerde aanpak medewerkers zelf verantwoordelijk maken voor de verandering:

  • werken in multidisciplinaire teams

  • met het individuele perspectief van medewerkers

  • met bewijsvoering uit klantonderzoek en bedrijfsresultaten

  • met toepassing van onorthodoxe, creatieve vormen

  • aan de hand van een door henzelf ontwikkeld verhaal

  • vertaald naar een consistente, praktische werkwijze  

   

hoe

Klinkt als: toepassen van design thinking methodiek, storybuilding, stapsgewijs co-creeeren van verandering, evidence based werken. 

Rotterdams gezegd: gezond verstand en creativiteit verpakt in daadkracht, een vleugje humor, statistiek met improvisatietheater.

Anchor 4

 case: retailer

scenario: 'solo doe je samen!'

Marktleider in hoortoestellen retail met 200+ filialen. Turbulente, gereguleerde markt met hevige concurrentie en prijsdruk.

actie.

 

Hans on realisatie van transformatieprogramma, aan de hand van pilot en met eigen inbreng van medewerkers bouwen aan nieuwe werkwijze, trainen en begeleiden van 80 audiciens. In  vervolgfase 

resultaatverantwoordelijk voor 70 winkels, verder uitbouwen van de praktijk van eenmanswinkels met een team van regio sales managers.

uitdaging.

 

Realiseer een winkelformule waarmee een eenmansbezetting succesvol kan zijn en landelijke dekking behouden blijft, juist in kleinere marktgebieden.

resultaat.

Zelfredzaamheid medewerkers vergroot, dekking in kleinere marktgebieden behouden, bedrijfsresultaat en winstgevendheid van een aantal filialen sterk verhoogd.

Anchor 5

case: adviesbureau

scenario: Dialogue durft!

Leidende zakelijke dienstverlener met behoefte aan commerciele slagkracht. 

uitdaging.

Aanspreken van ondernemerschap bij een team van professionals (adviseurs, trainers en mediators). 

actie.

 

Hands on business development, inclusief begeleiden van het team naar een meer gedurfde propositie voor een Leiderschapsprogramma. Zelf laten experimenteren met de kracht van beeld in een zakelijke setting.

resultaat.

 

Onderscheidende propositie vertaald naar bid, team met nieuwe energie en aanpak. Dialogue short film festival.

Anchor 6

case: detacheerder

scenario: 'karakter ontdekken'

Snelle groeier, ambitieus jong team op zoek naar echt onderscheid in een zeer concurrerende omgeving. 

uitdaging.

Ontwikkel een gedragen, onderscheidende merkpositionering, vertaal deze door in de dagelijkse werkwijze.

actie.

 

Met gestructureerde interventies medewerkers prikkelen, van beton tot theatersport. Aan de hand van praktische sessies en een simpele 'huiswerkapp', steeds met concrete outputs, zelf laten realiseren.

resultaat

 

Met volledig eigen inbreng van het team een merkpositionering ontwikkeld en doorvertaald naar werkwijze, pitch en concrete middelen.

Anchor 7

case: gemeente Leiden

scenario: 'Stad van de Toekomst'

Inspiratieprogramma voor Talentpool, voorjaar 2018 (12 sessies) en najaar 2018 (5 sessies).

uitdaging.

Stimuleer initiatief en ontwikkel een ondernemende, resultaatgerichte houding bij een groep jonge ambtenaren. Zorg voor besmettelijkheid in de organisatie.

actie.

Stapsgewijs in multidisciplinaire teams werken aan vernieuwing, niet gebaseerd op grote, centraal gestuurde programma's, maar juist op kleinschalige verkenningen door 'two pizza' teams. Ontwikkelen van kleine, synergetische projecten rond thema duurzaamheid en innovatie. Inbreng van experts op het gebied van stadsontwikkeling, duurzaamheid, technologie, data science, financiering, stakeholder management, maar ook ondernemers en creatieven. Fieldtrips, spelvormen. Programma loopt gedurende 2018

resultaat

 

Work in progress 2018.

Anchor 8

wie

Roeland van Schaik

Werkt aanstekelijk tussen professionals in sterk veranderende omgevingen. Duursporter met een drang tot durven en doen. Ervaring in strategie, sales, operations en human resources. Eerder actief in retail, private equity, consulting en recruitment. Opgeleid als jurist, ontwaakt met een mba. Getrouwd met een jeugdliefde en vader van drie jonge helden. Combineert theatersport met statistiek. Genoeg gefaald om te slagen. 

 

roeland@breaktrue.nl

Marjolijn Minnema

Veranderaar door ontwikkeling en coaching binnen organisaties.  Ruime ervaring als eindverantwoordelijke voor (HR)change-projecten, team- en individuele coaching en training binnen professionele, complexe organisaties (nationaal en internationaal) in de maakindustrie en bij diverse financiele dienstverleners, waaronder een zakenbank. Bouwer, met een resultaatgerichte en pragmatische werkwijze. Rationele, non-conformistische en zakelijke instelling. Roeien voor de power, golfen voor t zen, veel plezier in lawaaiig gezin met 3 zonen.

marjolijn@breaktrue.nl

 

bottom of page